Troubleyn | Jan Fabre

THE NIGHT WRITER.

De Russische Versie.

In 2019 vierde het gerenommeerde Bolshoi Drama Theater in Sint Petersburg zijn honderdste verjaardag. Artistiek leider en regisseur Andrej Moguchi nodigde Jan Fabre uit om als bijzondere gast een voorstelling te maken op maat van het PLYWOOD THEATER.

In het befaamde Bolshoi Drama Theater aan de Fontanka rivier in Sint-Petersburg bouwde ARCHATTACKA een architecturaal paviljoen uit multiplex dat de toeschouwer terugbrengt naar 1919, de revolutionaire tijd waarin het Bolshoi Drama Theater werd opgericht. De vorm van het Plywood Theater verwijst naar het beeldend werk uit 1919 van El Lissitzky ‘Beat the Whites with the Red Wedge’, een lithografie die symbool staat voor de Russische Burgeroorlog.

THE NIGHT WRITER. De Russische Versie. is Troubleyn/Jan Fabres eerste repertoirewerk in Rusland. De voorstelling wordt afwisselend gespeeld door twee getalenteerde acteurs Alexander Molochnikov en Andrej Feskov. Gebaseerd op fragmenten uit Fabres Nachtboeken en theaterteksten, is de voorstelling een reis van Fabres jeugd tot nu, een stroom van gedachten over familie, slapeloosheid, creativiteit, schoonheid en kunst. Een sterk manifest over Fabres kunstenaarschap dat door beide acteurs met verve vertolkt wordt.

THE NIGHT WRITER. De Russische Versie. werd in maart 2020 herwerkt voor de grote scene van het Bolshoi Drama Theater 2, het Kamenoostrovsky Theater. Omwille van de Corona Pandemie werd de première van 19 maart 2020 opgeschoven naar 24 en 25 september 2020.
Alle info: The Night Writer @ BDT

Credits
»


Acteurs Alexander Molochnikov of Andrey Feskov
Tekst, regie, decor, licht Jan Fabre
Dramaturgie Miet Martens
Russische vertaling Irina Leek
Russische produktieleiding Alexander Boiarinov
Techniek Geert Van der Auwera en Wout Janssens

Een samenwerking van Troubleyn met het Bolshoi Drama Theater in Sint- Petersburg

Beelden


 
 
 


Video


close