Troubleyn | Jan Fabre

KUNST & ARCHITECTUUR TOUR - een ontdekking @Troubleyn/Laboratorium

Foto: Lieven Herreman

Misschien heb je in het verleden al een voorstelling gezien in kunstencentrum Troubleyn/Laboratorium in Antwerpen. Of heb je in de vestiaire, foyer of theaterzaal eens een kunstwerk gezien waarvan je dacht: “Wow! Wat is dat hier?!”

Wel, vanaf juni organiseren we elke maand een rondleiding doorheen een unieke collectie van meer dan 70 kunstwerken. Doorheen de jaren vroeg bezieler van Troubleyn, Jan Fabre, aan meer dan 60 collega-kunstenaars uit binnen- en buitenland om een exclusief kunstwerk te creëren, verankerd in dit gebouw. En niet aan de minsten. Denk aan onder meer Marina Abramovic, Chantal Akerman,  Michael Borremans, Guillaume Bijl, Jan Cremer, Romeo Castelluci, Luc Deleu, Alberto Garutti, Jan Van Imschoot, Chiharu Shiota, Luc Tuymans en Robert Wilson, naast creaties van woordgoochelaars zoals Hugo Claus, Peter Verhelst en Stefan Hertmans.

Kom genieten van deze uitzonderlijke creaties terwijl je tegelijkertijd het gebouw en zijn architectuur verkent. En ontdek zo de kracht van deze magische plek.

Wil je met ons mee op stap?

DATUM:
Dinsdag 2 juli 2024 (14u00 - 16u00)                     TICKETS
Donderdag 5 september 2024 (18u30 - 20u30)   TICKETS
Donderdag 3 oktober 2024 (18u30 - 20u30)        TICKETS

WAAR: start in de foyer @Troubleyn Laboratorium
Pastorijstraat 23, 2060 Antwerpen
TAAL: Nederlands
Rondleiding duurt ongeveer 120 minuten | Maximaal 15 deelnemers.
PRIJS: € 20,00

 Meer over uw gids

Wil Beckers
Werkte in het theater, gaf les in het kunstonderwijs en spraak-en communicatietechnieken in bedrijven, aan de Erasmushogeschool Brussel en de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen.
Werkte als kunst- en museumgids in Art Center H. Voeten Herentals en in de Beeldentuin H. Voeten Geel. Sinds 2016 museumgids in het M HKA en het Panamarenkohuis Antwerpen.

 

 

 

 

 

 

 

Beelden


Video


close