Troubleyn | Jan Fabre

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Vijf dagen teaching!

Binnenkort start de tweede 5-daagse performers-trainingsessie van de Jan Fabre Teaching Group in Troubleyn/Laboratorium van het seizoen 2019-20. Op vraag van vele deelnemers, focust deze session op Fabres 'choreografische modellen'. Schrijf je nu in: het aantal beschikbare plaatsen is beperkt (...)

The Night Writer - Giornale Notturno

Met The Night Writer. Giornale Notturno —Troubleyns nieuwste voorstelling— wekt de Italiaanse acteur Lino Musella het unieke ideeën-universum van Jan Fabre tot leven en brengt zijn teksten op de planken. Na een uitgebreide tournee in Italië, in het najaar te zien tijdens RomaEuropa 2019 (...)

The generosity of Dorcas!

Yves Kafka (Inferno Magazine) schreef over Fabres danssolo The generosity of Dorcas: “Warrior of beauty, Matteo Sedda, geïnspireerd door een lekengeloof dat hem keer op keer laat transcenderen, doorklieft het podium met zijn brandende aanwezigheid. Hij geeft zich sensueel over aan de golven en pulsen van de muziek die hem bezielen om te dansen op de beat.” (...)

Teatro di Jan Fabre

De Italiaanse uitgever Editoria & Spettaculo bracht een eerste volume uit met 11 vertaalde theaterteksten van Jan Fabre. Online te koop voor 20€ (...)

Я — ошибка

Я — ошибка oftwel "I am a mistake" is een verzamelbundel die in oktober 2018 verscheen met hierin een bloemlezeing van Fabres theaterteksten en -tekeningen. Een unieke hardcover en meteen de eerste Russische uitgave van Fabres theaterwerk! Nu te koop bij Stanislavsky Elektrotheatre in Moscow of online.

The great European stage directors: from Stanislavksi to Fabre

De prestigieuze Britise uitgever Bloomsbury (Methuen Drama) publiceerde onlangs "The great European stage directors, from Stanislavksi to Fabre"! Volume #8 behandelt Pina Bausch, Romeo Castellucci and Jan Fabre. Nu te koop online (...)

Fragmenten, trailers en meer

Abonneer je nu op het youtube-kanaal van de compagnie!

Diario Nocturno

Deze publicaties van Fabres NACHTBOEKEN (1978-84 & '85-'91) in het Spaans is o.a. verkrijgbaar via Agapea-books!

HeARTS = Healthcare for Artist

Troubleyn/Jan Fabre doet al enkele jaren wetenschappelijk onderzoek in het kader van haar laboratorium-research in het SPORTS-lab van UZ Antwerpen. Antwerp HeARTS is een verlengstuk hiervan. HeARTS is het multidisciplinaire expertisecentrum voor de preventie en behandeling van gezondheidsklachten gerelateerd aan de kunstenaarspraktijk. > info: +32 3 821 42 02 of via sports@uza.be

DVD BOX Mount Olympus

Herbeef Fabres Opus Magnus met deze DVD-box (13 DVD's): nu te koop bij FNAC en ander retailers. Richtprijs: 115€

Video on demand: Mount olympus integraal!

(Her)beleef de 24 uur via Vimeo on demand: een mulit-camera opname van La Compagnies de Indes! Vanaf 24,99€ (...)

Binnenkijken in het Laboratorium

Troubleyn/Laboratorium is een publicatie die een inkijk biedt in de werkplek van het gezelschap én zijn vele permanente kunstwerken: een vrijplaats voor de kunst, van en voor kunstenaars.
Deze rijkelijke geïllustreede uitgave van Mercatorfonds is te verkrijgen in de boekhandel (...)

Jan Fabre, The Box
17 x Jan Fabre op DVD

Jan Fabre, The Box verzamelt historische theatervoorstellingen en documentaires over het werk van Jan Fabre op 17 dvd’s. De dvd-box is een uitgave van Compagnie des Indes en is te verkrijgen op websites als amazon en Cdiscount, alsook bij traditionele dvd-verdelers als Fnac.

script Mount olympus
Het script van Mount Olympus!

Naast Fabres droomteksten en Olyslaegers' teksten over de waanzin van Dionysos, de tragiek van Agamemnon, het verzet van Antigone en de verscheurdheid van Medea, bevat dit boek scriptaanwijzingen over hoe 28 performers deze monumentale opvoering tot een confronterend en sprankelend einde brachten. Dramaturgische teksten van Luk Van Den Dries, Freddy Decreus en Hans-Thies Lehmann maken het geheel compleet.

De schriftelijke weergave van de 24-uursvoorstelling Mount Olympus werd uitgegeven door De Bezige Bij.

close