Troubleyn | Jan Fabre

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

The generosty of Dorcas - herneming!

Fabres nieuwste creatie The generosity of Dorcas werd een intense danssolo voor Matteo Sedda. Na een succesvolle reeks voorstellingen tijdens deze zomer is deze productie opnieuw te zien in het Troubleyn/Laboratorium (Pastorijstraat 23, 2060 Antwerpen) en wel op 5, 6, 7 en 8 december 2018. Tickets voor deze voorstelling in Fabres werkplek zijn te koop via Toneelhuis.

statement Troubleyn
De stroom aan reacties sinds de open brief van 12 september heeft ons gezelschap op zijn kop gezet. Het spijt ons dat mensen zich gekwetst, niet begrepen of incorrect behandeld hebben gevoeld binnen ons gezelschap. We sluiten ons aan bij de oproep om sectorbreed een gezond arbeidsklimaat in de podiumkunsten te garanderen. Het publieke debat bracht een interne discussie op gang over wat kan en niet kan, welke grenzen we moeten stellen en hoe we samen een werkomgeving kunnen verzekeren waar iedereen zich veilig en gerespecteerd in kan voelen.
 
Wij pakken dat ondertussen heel concreet aan met groepsgesprekken, individuele gesprekken, duidelijke actiepunten en deadlines. We hebben ons omringd met professionele begeleiding van o.a. de externe preventiedienst IDEWE om ons te helpen deze weg bij Troubleyn af te leggen. Alle artiesten en medewerkers zijn hierin betrokken. Er wordt een risico-analyse opgesteld en iedereen krijgt de kans om zich uit te spreken. We werken ten volle mee aan elk verder onderzoek. Daarnaast nodigden we het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen en Engagement Arts uit om in gesprek te gaan.

Dit alles moet leiden tot een vernieuwde werking van ons gezelschap, want we geloven in de toekomst van Troubleyn, we geloven in ons artistieke werk en we geloven in elkaar. De open brief was een oproep voor verandering in de ganse artistieke sector. Wij willen en zullen die verandering mee helpen waar maken.

Om de afgelopen gebeurtenissen op een goede manier te kunnen verwerken, hebben we besloten om de eerstvolgende twee voorstellingen van Belgian Rules, gepland op 5 en 6 oktober in Martigues (FR), uit te stellen naar een latere datum. Daarnaast heeft Jan Fabre besloten de begeleiding van de voorstellingen Belgian Rules en Mount Olympus voor de komende periode door te geven aan dramaturge Miet Martens.

Troubleyn

oproep aan de pers

Troubleyn verzoekt de media met nadruk om in het kader van de beschuldigingen van de "open brief" en het gebeuren omtrent Jan Fabre/#metoo géén gebruik te maken van voorstellingsbeelden, foto's... van welke aard dan ook waarop onze medewerkers herkenbaar in beeld komen. 

The great European stage directors: from Stanislavksi to Fabre

De prestigieuze Britise uitgever Bloomsbury (Methuen Drama) publiceerde onlangs "The great European stage directors, from Stanislavksi to Fabre"! Volume #8 behandelt Pina Bausch, Romeo Castellucci and Jan Fabre. Nu te koop online (...)

nieuws en meer!

Volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van onze laatste nieuwtjes!

Diario Nocturno

Deze nieuwe publicaties van Fabres NACHTBOEKEN (1978-84 & '85-'91) in het Spaans is o.a. verkrijgbaar via Agapea-books!

HeARTS = Healthcare for Artist

Troubleyn/Jan Fabre doet al enkele jaren wetenschappelijk onderzoek in het kader van haar laboratorium-research in het SPORTS-lab van UZ Antwerpen. Antwerp HeARTS is een verlengstuk hiervan. HeARTS is het multidisciplinaire expertisecentrum voor de preventie en behandeling van gezondheidsklachten gerelateerd aan de kunstenaarspraktijk. > info: +32 3 821 42 02 of via sports@uza.be

Servisch Nachtboek (1985-1991)

Fabres 'Nachtboek' werd vertaald naar het Servisch en uitgegeven bij Vulcan.

Jan Fabre Teaching Group

"De hedendaagse performer verenigt performance, theater en dans. Fabre zoekt steeds naar fysieke implusen in en op het lichaam van zijn performers en stimuleert hen om vanuit die 'echte' fysieke gewaarwordingen te ageren op scène. Fabre noemt dat proces from act to acting"

Van twerk tot Agamemnons droom en meer

De muziek die componist Dag Taeldeman schreef voor Mount Olympus is te downloaden via itunes. Herbeleef de voorstelling in 12 meeslepende tracks.  (...)

DVD BOX Mount Olympus

Herbeef Fabres Opus Magnus met deze DVD-box (13 DVD's): nu te koop bij FNAC en ander retailers. Richtprijs: 115€

Binnenkijken in het Laboratorium

Troubleyn/Laboratorium is een publicatie die een inkijk biedt in de werkplek van het gezelschap én zijn vele permanente kunstwerken: een vrijplaats voor de kunst, van en voor kunstenaars.
Deze rijkelijke geïllustreede uitgave van Mercatorfonds is te verkrijgen in de boekhandel (...)

Mount Olympus CD
Mount Olympus CD

De integrale soundtrack van Mount Olympus op CD. De voorstellingsmuziek van Dag Taeldeman werd uitgebracht door Butler Records.

Verkrijgbaar in de platenzaak én online via bol.com

close