Troubleyn | Jan Fabre

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Irene Urciuoli
DE CORONA LEZINGEN

Elke zaterdag: één tekst, één taal, een performer.

De internationale kleurrijke groep performers van Troubleyn/Jan Fabre zullen de komende weken, vanuit hun huiskamer, tuin of studio, een theatertekst of een fragment van een theatertekst uit het werk van Jan Fabre, voorlezen in hun moedertaal.

IRENE URCIUOLI leest in het Italiaans ENGEL VAN DE DOOD (...)

#staysafe

Piet Defrancq
To embrace nature (We are not at war with nature)

Elke zondag: een dansende gedachte van een performer

Jan Fabre gaf de dansers de filosofische gedachte To Embrace Nature (We are Not at War with Nature) als improvisatie-opdracht.

PIET DEFRANCQ danst een 'silly walk' (...)

#staysafe 

Astrid Bas
De NACHTSCHRIJVER-ACTEURS LEZEN

Elke woensdag: fragmenten uit Jan Fabres Nachtboeken

Kijk en luister naar ASTRID BAS (...)

#staysafe

The Night Writer_Vilnius
Jan Fabre regisseert NAKTIES RAŠYTOJAS (De Nachtschrijver) met Martynias Nedzinkas voor het Nationaal Drama Theater in Vilnius.
Resurrexit Cassandra

Fabres nieuwste voorstelling kreeg de titel Resurrexit Cassandra mee. Ruggero Cappuccio schreef een meeslepende tekst voor de jonge Duitse performer Stella Höttler. De Franse componist Arthur Lavandier tekent voor de orginele muziek voor twee fluiten... (...)

NOT ONCE. JAN FABRE / MIKHAIL BARYSHNIKOV

NOT ONCE. is de eerste samenwerking tussen Mikhail Baryshnikov en Jan Fabre. Lees meer over dit bijzonder project (...)

The generosity of Dorcas!

Yves Kafka (Inferno Magazine) schreef over Fabres danssolo The generosity of Dorcas: “Warrior of beauty, Matteo Sedda, geïnspireerd door een lekengeloof dat hem keer op keer laat transcenderen, doorklieft het podium met zijn brandende aanwezigheid. Hij geeft zich sensueel over aan de golven en pulsen van de muziek die hem bezielen om te dansen op de beat.” (...)

The Night Writer. De Servische versie.

Jan Fabre regisseerde voor de befaamde acteur Slobodan Bestić en het Nationaal Theater van Belgrado THE NIGHT WRITER in het Servisch (...)

THE NIGHT WRITER. De russische versie.

Jan Fabre maakte voor de 100ste verjaardag van het Bolshoi Drama Theater in Sint-Petersburg een bijzondere intieme versie van THE NIGHT WRITER (...)

Love Is The Power Supreme

Het Tovstonogov Bolshoi Drama Theater van Sint-Petersburg presenteerde "Love is the Power Supreme": een totaalprogramma rond de figuur Jan Fabre met een foto- en videoinstallatie en drie verschillende voorstellingen: de creatie van Resurrexit Cassandra, Preparatio Mortis en een Russische versie van Nachtschrijver! (...)

The Night Writer - Giornale Notturno

Met The Night Writer. Giornale Notturno wekt de Italiaanse acteur Lino Musella het unieke ideeën-universum van Jan Fabre tot leven en brengt zijn teksten op de planken. Opnieuw te zien vanaf de herfst 2020 in de Italiaanse theaters (...)

Premi Ubu 2019: Lino Musella

Gefeliciteerd! Acteur Lino Musella viel in de prijzen als 'beste acteur' voor zijn rol in Fabres NIGHT WRITER - Giornale notturno (...)

Jan Fabre Teaching Group

"De hedendaagse performer verenigt performance, theater en dans. Fabre zoekt steeds naar fysieke implusen in en op het lichaam van zijn performers en stimuleert hen om vanuit die 'echte' fysieke gewaarwordingen te ageren op scène. Fabre noemt dat proces from act to acting"

Jan Fabre schenkt theaterarchief aan Felix-archief

Aan het eind van 2017 tekenden Jan Fabre en de Antwerpse Schepen voor Cultuur Caroline Bastiaens het contract voor een schenking van Fabres persoonlijke podiumarchief aan de stad (...)

nieuws en meer!

Volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van onze laatste nieuwtjes!

Fragmenten, trailers en meer

Abonneer je nu op het youtube-kanaal van de compagnie!

Video on demand: Mount olympus integraal!

(Her)beleef de 24 uur via Vimeo on demand: een mulit-camera opname van La Compagnies de Indes! Vanaf 24,99€ (...)

The great European stage directors: from Stanislavksi to Fabre

De prestigieuze Britise uitgever Bloomsbury (Methuen Drama) publiceerde onlangs "The great European stage directors, from Stanislavksi to Fabre"! Volume #8 behandelt Pina Bausch, Romeo Castellucci and Jan Fabre. Nu te koop online (...)

Я — ошибка

Я — ошибка oftwel "I am a mistake" is een verzamelbundel die in oktober 2018 verscheen met hierin een bloemlezing van Fabres theaterteksten en -tekeningen. Een unieke hardcover en meteen de eerste Russische uitgave van Fabres theaterwerk! Nu te koop bij Stanislavsky Elektrotheatre in Moscow of online.

Diario Nocturno

Deze publicaties van Fabres NACHTBOEKEN (1978-84 en 1985-'91) in het Spaans is o.a. verkrijgbaar via Agapea-books!

Servisch Nachtboek (1985-1991)

Fabres 'Nachtboek' werd vertaald naar het Servisch en uitgegeven bij Vulcan.

Jan Fabre, The Box
17 x Jan Fabre op DVD

Jan Fabre, The Box verzamelt historische theatervoorstellingen en documentaires over het werk van Jan Fabre op 17 dvd’s. De dvd-box is een uitgave van Compagnie des Indes en is te verkrijgen op websites als amazon en Cdiscount, alsook bij traditionele dvd-verdelers als Fnac (...)

DVD BOX Mount Olympus

Herbeef Fabres Opus Magnus met deze DVD-box (13 DVD's): nu te koop bij FNAC en ander retailers. Richtprijs: 115€

Van twerk tot Agamemnons droom en meer

De muziek die componist Dag Taeldeman schreef voor Mount Olympus is te downloaden via itunes. Herbeleef de voorstelling in 12 meeslepende tracks.  (...)

Restanten
droomteksten Mount Olympus uit bij De Bezige Bij

Op het moment dat Jan Fabre Mount Olympus op de wereld losliet, was het niet alleen de intensiteit van de voorstelling die indruk maakte op de pers en publiek, ook de poëtische taal en de rijkdom van de beschreven droombeelden wekten veel ontzag. Deze 'droomteksten' van Jan Fabre maken deel uit van een bredere collectie 'Restanten: poëtische teksten' waarin Fabre ons uitnodigt het domein van de dromen en de mythen te betreden en een intiem relaas brengt van zijn slapeloosheid.

Online te koop als paperback en E-book

script Mount olympus
Het script van Mount Olympus!

Naast Fabres droomteksten en Olyslaegers' teksten over de waanzin van Dionysos, de tragiek van Agamemnon, het verzet van Antigone en de verscheurdheid van Medea, bevat dit boek scriptaanwijzingen over hoe 28 performers deze monumentale opvoering tot een confronterend en sprankelend einde brachten. Dramaturgische teksten van Luk Van Den Dries, Freddy Decreus en Hans-Thies Lehmann maken het geheel compleet.

De schriftelijke weergave van de 24-uursvoorstelling Mount Olympus werd uitgegeven door De Bezige Bij.

Binnenkijken in het Laboratorium

Troubleyn/Laboratorium is een publicatie die een inkijk biedt in de werkplek van het gezelschap én zijn vele permanente kunstwerken: een vrijplaats voor de kunst, van en voor kunstenaars.
Deze rijkelijke geïllustreede uitgave van Mercatorfonds is te verkrijgen in de boekhandel (...)

close