Troubleyn | Jan Fabre

De Nachtschrijver-acteurs lezen

Fragmenten uit Jan Fabres Nachtboeken

In een wereld zonder Covid-19 zou u vandaag de voorstelling DE NACHTSCHRIJVER hebben kunnen bijwonen, in de Italiaanse, Russische, Servische of Franse versie, ergens in een theater in Europa. Dat kan dat echter nog steeds niet. Daarom zullen de spelers van die voorstellingen u de volgende weken, hun favoriete fragmenten uit Jan Fabres Nachtboek, in hun moedertaal, voorlezen.
De tekst van de litteraire voorstelling DE NACHTSCHRIJVER is een compilatie van fragmenten uit Fabres Nachtboeken en theaterteksten.


CHRISTIAN BAKALOV

De Bulgaar Christian Bakalov is sinds 2007 als performer betrokken bij het werk van Troubleyn en Jan Fabre. Als freelance artiest tekende hij met zijn immersieve kunstinstallaties (Bright, Pure, Eternal) een indrukwekkend artistiek parcours uit. 
De Nachtboeken van Jan Fabre zijn in Bulgarije gepubliceerd bij UniPress (3 volumes, van 1978 - 1998)
 

DENNIS MAKRIS

De Griekse acteur en performer Dennis Makris trad in 2012 toe tot de Troubleyn Company voor de re-enactments van Het is theater zoals te verwachten en te voorzien was en De macht der theaterlijke dwaasheden. De lezing werd gefilmd en gemonteerd door Anastasia Giannaki. Nachtboek (1978-1984) werd in Athene uitgegeven door NISSOS


ASTRID BAS (deel 2)

De gerenommeerde Franse actrice Astrid Bas speelt de Franse voorstelling ECRIVAIN DE NUIT. Deze voorstelling ging in première op 11 maart 2020, net voor de lockdown, in het kader van het 100% Fabre festival in TANDEM ARRAS/DOUAI.
Jan Fabres Nachtboeken (Journal de Nuit) worden in Frankrijk gepubliceerd door L'ARCHE.


SLOBODAN BESTIC (deel 3)

Slobodan Bestic is de acteur die met kunde en passie het eerste repertoirestuk THE NIGHT WRITER van Jan Fabre in het Servisch speelt. De première vond plaats in het Nationaal Theater in Belgrado op 22 februari 2020. De speeldata voor de herfst 2020 worden binnenkort aangekondigd!
De Nachtboeken van Jan Fabre worden in Servië gepubliceerd door iSam(a) svoj pokret in samenwerking met  het Kulturni Centar Beograda.
 

ANDREJ FESKOV (deel 2)

Andrej Feskov speelt met verve Jan Fabres eerste repertoirevoorstelling in Rusland, DE NACHTSCHRIJVER (de russische versie). Deze voorstelling ging in première in December 2019 in het Bolshoï Drama Theater in Sint-Petersburg. De speeldata voor de herfst 2020 worden binnenkort aangekondigd!
Jan Fabres Nachtboeken worden in Rusland gepubliceerd door de uitgeverij EKSMO.
 

SLOBODAN BESTIC (deel 2)

Slobodan Bestic is de acteur die met kunde en passie het eerste repertoirestuk THE NIGHT WRITER van Jan Fabre in het Servisch speelt. De première vond plaats in het Nationaal Theater in Belgrado op 22 februari 2020. 
De Nachtboeken van Jan Fabre worden in Servië gepubliceerd door iSam(a) svoj pokret in samenwerking met  het Kulturni Centar Beograda.


ASTRID BAS

De gerenommeerde Franse actrice Astrid Bas speelt de Franse voorstelling ECRIVAIN DE NUIT. Deze voorstelling ging in première op 11 maart 2020, net voor de lockdown, in het kader van het 100% Fabre festival in TANDEM ARRAS/DOUAI.
Jan Fabres Nachtboeken (Journal de Nuit) worden in Frankrijk gepubliceerd door L'ARCHE.
 

LINO MUSELLA (deel 2)

Lino Musella houdt net als Jan Fabre van de nachtelijke uren die hij vaak wakker en wakend doorbrengt. 
Lino speelt de succesvolle Italiaanse versie van Fabres voorstelling THE NIGHT WRITER. GIORNALE NOTTURNO. Hij ontving in December 2019 de prestigieuze PREMIO UBU als beste acteur voor zijn rol in deze voorstelling. Aldo Miguel Grompone is uitvoerend producent en organisator van de tournee.
Jan Fabres Nachtboeken (Giornale Notturno) worden in Italië gepubliceerd door  Cronopio Edizione.
 

SLOBODAN BESTIC

Slobodan Bestic leest, op het dak van het Nationaal Theater in Belgrado, zijn favoriete fragmenten uit het ‘Nachtboek’ van Jan Fabre. Slobodan Bestic is de acteur die met kunde en passie het eerste repertoirestuk THE NIGHT WRITER van Jan Fabre in het Servisch speelt. De première vond plaats in het Nationaal Theater in Belgrado op 22 februari 2020. 
De Nachtboeken van Jan Fabre worden in Servië gepubliceerd door iSam(a) svoj pokret in samenwerking met  het Kulturni Centar Beograda.
 

ANDREJ FESKOV

Andrej Feskov speelt met verve Jan Fabres eerste repertoirevoorstelling in Rusland, DE NACHTSCHRIJVER (de russische versie). Deze voorstelling ging in première in December 2019 in het Bolshoï Drama Theater in Sint-Petersburg. 
Jan Fabres Nachtboeken worden in Rusland gepubliceerd door de uitgeverij EKSMO. 
 

LINO MUSELLA

Lino Musella speelt de succesvolle Italiaanse versie van Fabres voorstelling THE NIGHT WRITER. GIORNALE NOTTURNO. Hij ontving in December 2019 de prestigieuze PREMIO UBU als beste acteur voor zijn rol in deze voorstelling. Aldo Miguel Grompone is uitvoerend producent en organisator van de tournee. 
Jan Fabres Nachtboeken (Giornale Notturno) worden in Italië gepubliceerd door  Cronopio Edizione.

 

 

 

 

Beelden


 
 
 


close