Troubleyn | Jan Fabre

De Nachtschrijver - Litouwen | NAKTIES RASYTOJAS

met Martynas Nedzinskas

De schoonheid: zelfs als ze verwarring schept en subversief is brengt ze altijd de boodschap van verzoening!
- Jan Fabre / De Nachtschrijver

De Nachtschrijver is een visionaire en ontwapenende hymne aan de subversieve en intrigerende kunstenaar Jan Fabre. Zijn persoonlijke dagboeken vormen de basis voor een intieme en provocerende autobiografie, opgevoerd door de acteur Martynas Nedzinskas.

Het is een reis in felle kleuren, van de jeugd van de kunstenaar tot vandaag. Het publiek wordt overspoeld door een stroom van gedachten die een verbinding vormen tussen de activiteiten overdag, bruisend van onweerstaanbare ideeën en ambitieuze projecten, en het nachtelijke bestaan, waarin creativiteit samensmelt met woede en reflecties over leven, liefde en seks spreken over de viscerale energie van het lichaam.

De tekst bevat verschillende pagina's van Fabres persoonlijke dagboeken en fragmenten uit Fabres theaterteksten: De reïncarnatie van God, Ik ben een fout, De keizer van het verlies, De koning van het plagiaat, Lichaampje, lichaampje aan de wand , Ik ben bloed, Geschiedenis van tranen en Drugs hielden me in leven. Fabres theaterteksten worden in Litouwen uitgegeven door Leidyjka Sofoklis.

Martynas Nedzinskas

Martynas Nedzinskas studeerde in 2008 af aan de Litouwse Academie voor Muziek en Theater. In 2010-2011 werkte hij in het Kleine Staatstheater van Vilnius.
Sinds 2012 is hij acteur in het Litouwse Nationale Dramatheatergezelschap. In 2013 werd hij onderscheiden met het Gouden Podiumkruis als beste toneelacteur voor de rol van Treplev in het toneelstuk De Viseter van Oskaras Koršunovas. Martynas vertolkt ook enkele sleutelrollen in film en televisieseries zoals Kazimieras in de film Isaac geregisseerd door Jurgis Matulevicius en Danik in de TV-serie Bezetting geregisseerd door door Karianne Lund, Jo Nesbø en Erik Skjoldbjærg.
 

CO-PRODUCTIE National Drama Theatre in Vilnius
Bekijk de productie op de website van NDT Vilnius: De Nachtschrijver Litouwen@NDT

Credits
»


Concept, regie, scenografie Jan Fabre
Acteur Martynas Nedzinskas
Muziek Stef Kamil Carlens
Vertaler en dramaturgie Marius Ivaskevicius
Assistent regisseur Egle Svedkauskaite
Dramaturgie Miet Martens
Productie Troubleyn/Jan Fabre (Antwerp, BE) & National Drama Theater of Vilnius

Beelden


More
»
 


09/10/2020 NATIONAL DRAMA THEATRE, Vilnius
10/10/2020 NATIONAL DRAMA THEATRE, Vilnius
11/10/2020 NATIONAL DRAMA THEATRE, Vilnius

Video


close