Troubleyn | Jan Fabre

Nachtschrijver - Tandem Arras/Douai

Met Astrid Bas

100% JAN FABRE  - Een Fabre-Festival in TANDEM SCÈNE NATIONALE ARRAS-DOUAI

Er zijn maar weinig kunstenaars die zo'n uitgestrekt artistiek landschap kunnen omarmen. Lange tijd hield Fabre zijn beeldend werk, zijn schrijverschap en zijn theatrale aanpak parallel, maar tegenwoordig streeft hij naar een grotere interdisciplinariteit, waarbij hij het publiek in staat stelt de invalshoeken te vermenigvuldigen en de reflectie van elk te voeden.

In het kader van het festival 100% Jan Fabre heeft Tandem Scène Nationale Arras-Douai, net voor de Corona Pandemie de wereld op slot deed, het evenement LES MORTS ME TIENNENT À L'ŒIL  (De doden houden mij in het oog) georganiseerd rond de artiest Jan Fabre, met verschillende uitzonderlijke voorstellingen in het theater van Arras, de Hippodroom van Douai en een tentoonstelling in het Museum van Schone Kunsten van Arras. LES MORTS ME TIENNENT À L'ŒIL biedt het publiek een 360° zicht op het werk van Jan Fabre. Zoals LOVE IS THE POWER SUPREME in december 2019 in St. Petersburg, of FOCUS FABRE in 2018 in het FAB in Bordeaux en GRAND FORMAT JAN FABRE in 2019 in Annecy, presenteren deze projecten theaterproducties, filminstallaties, solo's, tentoonstellingen enz.

DE NACHTSCHRIJVER MET ASTRID BAS 

In opdracht van Tandem Scène Nationale Arras-Douai regisseerde Jan Fabre de befaamde franse actrice Astrid Bas in De Nachtschrijver.
Astrid Bas is actrice, opgeleid aan het Conservatoire National d'Art Dramatique (CNSAD) en het Théâtre National de Strasbourg (TNS). In haar creaties is Astrid Bas geïnteresseerd in de relatie tussen dans, theater en muziek. In het theater heeft zij in meer dan dertig stukken gespeeld op nationale en internationale podia in Frankrijk en in het buitenland (Spanje, Italië, Verenigde Staten, Brazilië, India) en onder leiding van grote regisseurs zoals Georges Lavaudant, Krystian Lupa, Anatoli Vassiliev, enz... Astrid Bas legt zich toe op de creatie en bewerking van romans en toneelstukken voor het toneel. Zij heeft vele rollen gespeeld in het theater, maar ook in film en televisie. Als regisseur heeft Astrid Bas verschillende voorstellingen geregisseerd en gecreëerd, met name in de Verenigde Staten. Zij spreekt vloeiend Engels, Italiaans en Spaans.

Tandem Scène Nationale Arras-Douai (FR) presenteerde:

Resurrexit Cassandra, een solo door Stella Höttler
2 maart 2020 Théâtre d'Arras, Arras
3 maart 2020 Théâtre d'Arras, Arras

Écrivain de nuit, een monoloog gespeeld door Astrid Bas
11 maart 2020 Hippodroom van Douai           
12 maart 2020 Hippodroom van Douai            

Preparatio Mortis, een solo gedanst door Annabelle Chambon
11 maart 2020 Hippodroom van Douai        
12 maart 2020 Hippodroom van Douai           

Kastelen in het blauwe uur
Van 2 maart tot 4 mei 2020
Een tentoonstelling van tekeningen en foto's gemaakt in BIC in de jaren 1980 en 1990.

"In de solo Resurrexit Cassandra (Schande over de aarde!), uitgevoerd door Stella Höttler, wordt een vrouwelijke messias ontketend temidden van de elementen. Annabelle Chambon, die uit de dood is teruggekeerd, vergroot het leven in elk van haar bewegingen of blikken op een bed van bloemen (Preparatio Mortis). In Nachtschrijver, grandioos vertolkt door Astrid Bas, geeft de Vlaming eindelijk de geheimen van zijn creatieve proces prijs..."  - LM Art&Culture

 

Beelden


 
 
 


close