Troubleyn | Jan Fabre

To Embrace Nature

(We are not at war with nature)

Als jij niet tot bij ons kan komen, dan komen wij naar jou! Ook de dansers van het gezelschap hadden nood aan een creatieve uitdaging. Jan Fabre gaf hen de filosofische gedachte To Embrace Nature (We are Not at War with Nature) als improvisatie-opdracht. Het zijn korte 1 minuutfilmpjes, kleine bewegende diamantjes. Je vindt hier iedere zondag een nieuwe dansende boodschap van hoop, schoonheid of troost.

 

CHRISTIAN BAKALOV probeert te verdwijnen in een zee van schelpen...
De Bulgaar Christian Bakalov is sinds 2007 als performer betrokken bij het werk van Troubleyn en Jan Fabre. Met zijn immersieve kunstinstallaties (Bright, Pure, Eternal) tekent hij een indrukwekkend artistiek parcours uit. 
 

SUNG IM HER danst een duet met een boom in een prachtig herfstdekor in Seoul, Zuid-Korea. Sung Im is een multi-getalenteerde danskunstenares (danseres, actrice, performer, choreografe) die in 2006 en 2008 samenwerkte met Jan Fabre voor de solo Quando l’uomo principale e una donna en voor de voorstelling Je suis sang. In 2015 choreografeerde zij NYMF waarvoor ze de Critics Award voor Dansvoorstelling van 2015 in Korea ontving.


VITTORIA DE FERRARI voelt zich diep verbonden met de Middellandse zee in Genova, de streek waar zij opgroeide. Zij reist de wereld de wereld rond als danseres en als choreografe. Vittoria is artistiek leider van 'Artylogica' en van 'Ki-contact', twee verschillende danstechnieken. In 2010 werkte ze als danseres mee aan de Troubleyn productie Prometheus Landscape II. Danilo Guidarelli filmde Vittoria's improvisatie.

TAMAS MORICZ ontdekte magische krachten in de bossen rond Frankfurt, Duitsland. Tamas is een hongaarse danser, choreograaf en leraar, die vooral bekend is om zijn jarenlange samenwerking met WIlliam Forsythes Ballett Frankfurt. Naast het werk van Forsythe, danste Tamas ook in voorstellingen van Jiri Kylian, Mats Ek, Jan Fabre (Da un'altra faccia del tempo, 1993) en vele anderen.

LORE BORREMANS stuurt de dansende gedachte Bonding : "Als je je kwetsbaar toont, dan komen de natuur en haar mooie wezens je omhelzen." 

LARA MARTELLI leest een dans uit een boek gehouwen uit steen, in de geologische universiteitstuin in Bochum, Duitsland.

PIET DEFRANCQ danst een 'silly walk' in een boom. Kostuumontwerpster Kasia Mielczarek maakte het filmpje.

CHRISTIAN BAKALOV tekent met de zon fascinerende schaduwen op zijn gezicht en lichaam. 

LORE BORREMANS streelt de zon tijdens een rituele dans in een betoverend bos in Le Var, Frankrijk. De beroemde 'cigales' verzorgden de soundtrack, Gerd Vanzeebroeck filmde met Lore's telefoon.

CHIARA MONTEVERDE stuurt ons haar bijdrage Equilibre, een oefening in het vinden van balans.

LARA MARTELLI toont ons haar film Festina Lente, een poëtische ontmoeting met een wonderlijk schepseltje van de natuur.

ANNABEL REID stuurt ons de boodschap: "Onze relatie met de natuur is ondersteboven gehaald, we vernietigen onze omgeving volledig. We moeten van perspectief veranderen." Gefilmd door Diana Vos. 

CHRISTIAN BAKALOV Christian Bakalov vertolkt in de film Human een diep verlangen naar een ver verleden toen mens en oceaan nog één waren.

CONOR DOHERTY doet een poging om zijn adem te vangen.

STELLA HÖTTLER genoot van het borrelende water van een bron in de Zwitserse bergen.

MATTEO SEDDA geeft zich over aan het plezier van snelheid.

LARA MARTELLI danst met de regen, een vergeten plezier uit haar kindertijd. Lara speelde mee in Parrots and Guinea Pigs (2002) en in Tannhauser (2004). Zij is nu verbonden aan de Folkwang Universiteit in Duitsland waar ze bewegingstheorie en lichaamsbewustzijn doceert.

CONOR DOHERTY stuurt ons de boodschap « De natuur zal ALTIJD winnen, dat is onvermijdelijk.  De natuur vecht niet, zij triomfeert vanzelf. Laat ons haar omarmen. 

IVANA JOZIC dook in het groen. Masha Lucic (10 jaar) regisseerde en filmde. 


SYLVIA CAMARDA stuurt ons een verliefde bloeiend gedachte in volle verwachting van de geboorte van haar dochter.


STELLA HÖTTLER stuurt ons een dansende gedachte vanuit een grot in het hart van Zwitserland. 

CÉDRIC CHARRON en ANNBELLE CHAMBON stappen in de voetsporen van John Lennon en Yoko Ono in To enjoy nature. To bed out.
Of toch niet? Oordeel zelf!


ANTONY RIZZI werd verrast door een onweersbui in het zuiden van Italië. Hij genoot van de overvloedige regen.

CHIARA MONTEVERDE maakte een sensueel filmpje over haar fascinatie en haar liefde voor haar kamerplanten, Plantophilia. 

ANNABEL REID werd één met het water in een meer om de puurheid waaruit we ontstaan zijn te voelen… 

ANNABELLE CHAMBON en CÉDRIC CHARRON stuurden ons uit Bordeaux een choreografie met tractor, hond en twee bijzondere dansers: ENJOY NATURE sponsored by.

MATTEO SEDDA ging naar een park in Brussel en kwam terug met een tedere dansende gedachte.

IVANA JOZIC opende dit project op zondag 24 mei Masha Lucic zorgde voor de soundtrack.

 

 

Beelden


 
 
 


close