Troubleyn | Jan Fabre

To Embrace Nature

(We are not at war with nature)

Als jij niet tot bij ons kan komen, dan komen wij naar jou! Ook de dansers van het gezelschap hadden nood aan een creatieve uitdaging. Jan Fabre gaf hen de filosofische gedachte To Embrace Nature (We are Not at War with Nature) als improvisatie-opdracht. Het zijn korte 1 minuutfilmpjes, kleine bewegende diamantjes. Je vindt hier iedere zondag een nieuwe dansende boodschap van hoop, schoonheid of troost.

VITTORIA DEFERRARI SAPETTO omarmt de schoonheid van een klif in Genua, Italië. Met muziek van Giorgio Ferrero.

CEDRIC CHARRON creëert een bubbelende melodie in het lied van een rivier. De natuur als uitdrukking van een ongeschreven verhaal over een universele schoonheid.

ANTONY RIZZI in een creatief moment van 'lucht theater' in een betonnen jungle. Dans voor de wereld waarin je graag wil leven. Gefilmd door Alessandro Costagliola.

CEDRIC CHARRON creëert een sprankelende melodie in het lied van een rivier. Muziek in de natuur, een uitdrukking van een ongeschreven verhaal over universele schoonheid! 

ANNABELLE CHAMBON vindt inspiratie in een zonovergoten rotspartij. De natuur omarmen, dat is de juiste balans vinden.

GEORGIOS KOTSIFAKIS speelt met eb en vloed, de flexibiliteit van wat is mooi, mysterieus, wild en ontembaar.

ANTONY RIZZI nodigt ons uit voor een spel met bloemblaadjes.

STELLA HÖTTLER danst met de muziek en de kracht van stromend water, beiden zoeken en maken hun eigen weg.

IRENE URCIUOLI bootst de lijnen en figuren na die de takken van bomen haar voortonen, perfecte vormen in de imperfecties van de natuur.

MATTEO SEDDA danst onder een tapijt van groene bladeren, met zonnestralen die er krachting doorheen piepen.

ANTONY RIZZI verkent de groene ruimte onder het zachte gordijn van een treurwilg, en vindt sterkte in de breekbare schoonheid.

De Italiaanse danseres ELISA LENZI verkent de krachten van de oceaan en geeft zich over aan de wilde, zilte lucht.

IVANA JOZIC's dochter Elizabeta vindt pure vreugde in gewoon heen en weer lopen, de kleine dingen des levens. Geniet van elk moment, waar en wanneer je maar kan.

GEORGINA DEL CARMEN TEUNISSEN danst speels met natuurlijke texturen, een luchtige verkenning van de vormen en kleuren die we in de natuur vinden.

ANNABELLE CHAMBON herinnert ons eraan dat je soms gewoon van perspectief moet veranderen. Om dan opnieuw intens van de simpele geneugten van het leven te genieten.
Annabelle Chambon is sinds As long as the world needs a warrior’s soul (2000een vaste waarde van het Troubleyn gezelschap, als  performer, danseres en actrice. Fabre creëerde met en voor Annabelle het solowerk Preparatio Mortis, een voorstelling die ondertussen al meer dan 15 jaar tourt. Zij is één van de senior lesgevers van de Jan Fabre Teaching Group. Annabelle is ook te zien in Fabres nieuwe creatie The fluid force of love.

STELLA HÖTTLER danst op de rimpelingen van een rivier, gedragen door de schoonheid van zijn veranderende vorm. Zij geeft zichzelf over aan de kracht van de natuur die onverbiddelijk stroomt.
Stella Höttler studeerde klassiek ballet aan de Universiteit voor muziek- en podumkunsten in Mannheim, Duitsland. Na haar studies sloot ze zich aan bij Troubleyn / Jan Fabre als performer in Fabre's 24 uur durende performance Mount Olympus - To glorify the cult of tragedy (2015).  Sindsdien speelde ze ook in Belgian Rules / Belgium Rules (2017) en in een speciaal gecreëerd solowerk Resurrexit Cassandra (2019). Stella is ook te zien in Fabres nieuwste creatie The fluid force of love.

IRENE URCIUOLI bootst de bloesemende takken van de appelboom na, terwijl de natuur haar volle pracht ontmaskert met warmte, leven en kleur. 
Irene Urciuoli is een Italiaanse actrice. Zij maakt deel uit van Troubleyn/Jan Fabre sinds 2018 en was te zien in Belgian rules/Belgium rules en Mount Olympus – To glorify the cult of tragedy. Irene is ook te zien in Fabres nieuwe creatie The fluid force of love.

CÉDRIC CHARRON danst op de trillingen van het poëtisch lied van een nachtegaal. 
De franse danser en acteur, Cédric Charron, vond in 2000 zijn artistieke thuis bij Troubleyn/Jan Fabre. Sindsdien is hij te zien in (bijna) iedere voorstelling. In 2014 creëerde Jan Fabre de monoloog Wacht, wacht, wacht … voor mijn vader voor en met Charron. Cédric is één van de oorspronkelijke leden van de Jan Fabre Teaching Group, opgericht om een nieuwe generatie van performers op te leiden. Hij is te zien in Fabres nieuwe creatie The fluid force of love.

MATTEO SEDDA speelt bij zonsopgang met de licht-, geluids- en kristalkleuren van het meer van Annecy, Frankrijk. Met dansen kun je loskomen van jezelf terwijl je je in het moment bevindt.
Danser, performer en choreograaf Matteo Sedda werkt sinds 2014 samen met Troubleyn/Jan Fabre voor Mount Olympus - To glorify the cult of tragedy (2015) en de solo The generosity of Dorcas (2018). Matteo is ook te zien in Fabres nieuwste creatie The fluid force of love. 

SUNG IM HER. De mooiste zonsondergangen hebben een bewolkte hemel nodig. Sung Im Her maakt van de gelegenheid gebruik om van het vluchtige moment te genieten en de laatste warme zonnekus van de dag te omarmen.
Sung Im Her is een multi-getalenteerde danskunstenares (danseres, actrice, performer, choreografe) die in 2006 en 2008 samenwerkte met Jan Fabre voor de solo Quando l’uomo principale e una donna en voor de voorstelling Je suis sang. In 2015 choreografeerde zij NYMF waarvoor ze de Critics Award voor 'Dansvoorstelling van 2015 in Korea' ontving.

ANTONY RIZZI. Elke cultuur, in het heden en het verleden, viert het begin van de lente, een symbool van hoop, vernieuwing en nieuw leven. Antony Rizzi viert dit met zijn rituele lentedans, waarbij hij zijn lichaam gebruikt om met licht te schilderen. Muziek door Roey Tidhar.
Antony Rizzi, is sinds 1991 regelmatig te zien als danser en performer in de voorstellingen van Troubleyn/Jan Fabre. In 2013 creëerde Fabre voor en met Rizzi het solowerk Drugs kept me alive. Van 1985-2004 was Rizzi artistiek adviseur en danser bij William Forsythe's Ballet Frankfurt. Momenteel werkt Rizzi aan een fotoboek met werk uit zijn vroege jaren bij Ballet Frankfurt en schrijft hij zijn memoires 'So far, so good'.

SYLVIA CAMARDA verkent met haar huid de schors van een boom. In de schors van een boom kun je, net als in onze eigen huid, hele werelden vinden, die kracht geven, beschermen tegen de elementen en getuigen van onze littekens.
Danseres en choreografe Sylvia Camarda is ook adviseur van de stad Luxemburg en modereert haar eigen tv-programma op ARTE genaamd 'Move!'. Sylvia kwam in 2005 bij Troubleyn. Zij was te zien in Fabres Je suis sang (2005-2007), Requiem voor een metamorfose (2007), I am a mistake (2007) en Orgy of tolerance (2009). Sylvia zal binnenkort ook te zien zijn ​​in Fabres nieuwe creatie The fluid force of love.

GEORGINA DEL CARMEN TEUNISSEN danst een welkom ritueel voor de lente, voor de natuur die telkens opnieuw ontwaakt in de langverwachte zonneschijn. Het vermogen om te veranderen en te groeien is indrukwekkend.
Georgina danste in 2003 mee in de Troubleyn productie Je suis sang. Ze werkt als danseres, pedagoge en choreografe bij verschillende organisaties o.a. Compagnie Cecilia, Kloppend Hert, TransfoCollect.

TAMAS MORICZ omarmt de grillige vormen van een 150 jaar oude vijgenboom in Palermo, Sicilië. De kunst van de stam om in verschillende richtingen te groeien en toch terug samen te komen, is wat de natuur (en het leven) zo bijzonder maakt. Gefilmd en gemonteerd door Antony Rizzi.
Tamas is een hongaarse danser, choreograaf en leraar, die vooral bekend is om zijn jarenlange samenwerking met William Forsythes Ballett Frankfurt. Naast het werk van Forsythe, danste Tamas ook in voorstellingen van Jiri Kylian, Mats Ek, Jan Fabre (Da un'altra faccia del tempo, 1993) en vele anderen.

PIET DEFRANCQ tekent met heel zijn wezen licht en schaduw op een winters strand. Gefilmd door Piet’s metgezel Kasia Mielczarek – kostuumontwerpster bij Troubleyn sinds 2012.
Piet Defrancq vervoegde Troubleyn/Jan Fabre in 2012 voor de re-eanctments van The Power of theatrical madness en This is theatre like it was to be expected and foreseen (2012). Hij was eveneens te zien in  Mount Olympus - To glorify the cult of tragedy (2015). 

IRENE URCIUOLI vindt in het bos plezier dat glinstert op iedere tak. Ze omarmt de koude schoonheid van de winter.
Irene Urciuoli is een Italiaanse actrice. Zij maakt deel uit van Troubleyn/Jan Fabre sinds 2018 en was te zien in Belgian rules/Belgium rules en Mount Olympus – To glorify the cult of tragedy. Binnenkort zal Irene ook te zien zijn in Fabres nieuwe creatie The fluid force of love.

CONOR DOHERTY ademt de koele, zoete winterlucht in. Hij houdt elke diepe ademhaling in als een weigering van een vluchtig moment voordat de uitademing komt.
De Ierse performer Conor Doherty studeerde dans in Nederland. Sinds 2016 is hij regelmatig te zien in het werk van Troubleyn/Jan Fabre, zoals include Mount Olympus - To glorify the cult of tragedy en Belgian rules/ Belgium rules. Conor werkte eveneens bij de theater-en dansgezelschappen zoals Angelica Liddell, United Cowboys and Irish Modern Dance Theatre. Binnenkort zal Conor ook te zien zijn in Fabres nieuwe creatie The fluid force of love.

ANTONY RIZZI viert in het felle winterwit, zijn passie voor natuur en dans. Gefilmd door Alessandro Costagliola.
Antony Rizzi, is sinds 1991 regelmatig te zien als danser en performer in de voorstellingen van Troubleyn/Jan Fabre. In 2013 creëerde Fabre voor en met Rizzi het solowerk Drugs kept me alive. Van 1985-2004 was Rizzi artistiek adviseur en danser bij William Forsythe's Ballet Frankfurt. Hij heeft ook samengewerkt met Robert Wilson, Marina Abramovic en Ryuichi Sakamoto en hij maakt werk met zijn gezelschap ‘Tony Rizzi and The Bad Habits’. Momenteel werkt Rizzi aan een fotoboek met werk uit zijn vroege jaren bij Ballet Frankfurt en schrijft hij zijn memoires met de titel 'So far, so good'.

STELLA HÖTTLER danst in een door zonlicht gekleurde grot op de eerste tonen (en hoop) van de lente.
Stella Höttler is opgeleid als danseres aan de Hochschule für Musik und darstellende Kunst Mannheim waarvoor ze een studiebeurs ontving van de prestigieuze Duitse ‘Academic Scholarship Foundation’. Na haar studies sloot ze zich aan bij Troubleyn / Jan Fabre als performer in Fabre's 24 uur durende performance Mount Olympus - To glorify the cult of tragedy (2015). Sindsdien speelde ze ook in Belgian Rules / Belgium Rules (2017) en in een speciaal gecreëerd solowerk Resurrexit Cassandra (2019).

SUNG IM HER danst een duet met dualiteit: de energie van een danseres en de langzame groei van een boom, het geluid van grind onder de voeten en de lach van een kind, de koele nachtlucht en een warme trui.

ELISA LENZI. Beschouw iedere ademhaling als een gebeurtenis. Performer Elisa Lenzi omarmt de bron en de schat van het leven: lucht.
 

GEORGINA TEUNISSEN stelt haar stopmotion film Pea-motion voor.
And go
and stop
and go and stop
and never stop.
Georgina del Carmen Teunissen danste in 2003 mee in de Troubleyn productie Je suis sang. Ze werkt als danseres, pedagoge en choreografe bij verschillende organisaties o.a. Compagnie Cecilia, Kloppend Hert, TransfoCollect.

VITTORIA DEFERRARI SAPETTO rolt met veel plezier en energie 2021 in. Troubleyn/Jan Fabre wenst u een Gelukkig Nieuwjaar!

CHIARA MONTEVERDE laadt zich op met de knetterende kracht van het water van de Margone bergrivier.
Chiara Monteverde is een getalenteerde Italiaanse danseres en performer, ze woont en en werkt in Brussel. Chiara was te zien in Fabres Belgian rules, Belgium rules (2018-2019).

MATTEO SEDDA ontwaakt in zijn gecamoufleerde schuilplaats…
Matteo Sedda, een Italiaanse danser/performer, is sinds 2014 te zien in het werk van Troubleyn/Jan Fabre (Mount Olympus, The generosity of Dorcas). Met zijn artistieke companen Alessandra Ferreri en Joshua Woa richtte hij Collectivo Vitamina op. Momenteel werken ze aan hun derde voorstelling Never stop scrolling baby.

ELISA LENZI onderzoekt met haar voet de ruwe structuur van de schors van een olijfboom …
Elisa danste in Silent Screams, Difficult Dreams (1992) and Da un’altra facia del tempo (1993). Nadien koos zij een ander pad en ging met dolfijnen werken in het Dolfinarium van Riccione. Gedurende 18 jaar was zij de bevlogen directrice van de dansschool Energia in Rimini.

PIET DEFRANCQ, danser en performer bij Troubleyn sinds 2012, voert een prachtige ‘port de bras’ uit in een vijver in het bos. Gefilmd door Piet’s partner Kasia Mieczarek, kostuumontwerpster bij Troubleyn sinds 2012. Let vooral op de schoonheid van het Rorschach-effect!


CHRISTIAN BAKALOV probeert te verdwijnen in een zee van schelpen...
De Bulgaar Christian Bakalov is sinds 2007 als performer betrokken bij het werk van Troubleyn en Jan Fabre. Met zijn immersieve kunstinstallaties (Bright, Pure, Eternal) tekent hij een indrukwekkend artistiek parcours uit. 

SUNG IM HER danst een duet met een boom in een prachtig herfstdekor in Seoul, Zuid-Korea. Sung Im is een multi-getalenteerde danskunstenares (danseres, actrice, performer, choreografe) die in 2006 en 2008 samenwerkte met Jan Fabre voor de solo Quando l’uomo principale e una donna en voor de voorstelling Je suis sang. In 2015 choreografeerde zij NYMF waarvoor ze de Critics Award voor Dansvoorstelling van 2015 in Korea ontving.


VITTORIA DEFERRARI SAPETTO voelt zich diep verbonden met de Middellandse zee in Genova, de streek waar zij opgroeide. Zij reist de wereld de wereld rond als danseres en als choreografe. Vittoria is artistiek leider van 'Artylogica' en van 'Ki-contact', twee verschillende danstechnieken. In 2010 werkte ze als danseres mee aan de Troubleyn productie Prometheus Landscape II. Danilo Guidarelli filmde Vittoria's improvisatie.

TAMAS MORICZ ontdekte magische krachten in de bossen rond Frankfurt, Duitsland. Tamas is een hongaarse danser, choreograaf en leraar, die vooral bekend is om zijn jarenlange samenwerking met WIlliam Forsythes Ballett Frankfurt. Naast het werk van Forsythe, danste Tamas ook in voorstellingen van Jiri Kylian, Mats Ek, Jan Fabre (Da un'altra faccia del tempo, 1993) en vele anderen.

LORE BORREMANS stuurt de dansende gedachte Bonding : "Als je je kwetsbaar toont, dan komen de natuur en haar mooie wezens je omhelzen." 

LARA MARTELLI leest een dans uit een boek gehouwen uit steen, in de geologische universiteitstuin in Bochum, Duitsland.

PIET DEFRANCQ danst een 'silly walk' in een boom. Kostuumontwerpster Kasia Mielczarek maakte het filmpje.

CHRISTIAN BAKALOV tekent met de zon fascinerende schaduwen op zijn gezicht en lichaam. 

LORE BORREMANS streelt de zon tijdens een rituele dans in een betoverend bos in Le Var, Frankrijk. De beroemde 'cigales' verzorgden de soundtrack, Gerd Vanzeebroeck filmde met Lore's telefoon.

CHIARA MONTEVERDE stuurt ons haar bijdrage Equilibre, een oefening in het vinden van balans.

LARA MARTELLI toont ons haar film Festina Lente, een poëtische ontmoeting met een wonderlijk schepseltje van de natuur.

ANNABEL REID stuurt ons de boodschap: "Onze relatie met de natuur is ondersteboven gehaald, we vernietigen onze omgeving volledig. We moeten van perspectief veranderen." Gefilmd door Diana Vos. 

CHRISTIAN BAKALOV Christian Bakalov vertolkt in de film Human een diep verlangen naar een ver verleden toen mens en oceaan nog één waren.

CONOR DOHERTY doet een poging om zijn adem te vangen.

STELLA HÖTTLER genoot van het borrelende water van een bron in de Zwitserse bergen.

MATTEO SEDDA geeft zich over aan het plezier van snelheid.

LARA MARTELLI danst met de regen, een vergeten plezier uit haar kindertijd. Lara speelde mee in Parrots and Guinea Pigs (2002) en in Tannhauser (2004). Zij is nu verbonden aan de Folkwang Universiteit in Duitsland waar ze bewegingstheorie en lichaamsbewustzijn doceert.

CONOR DOHERTY stuurt ons de boodschap « De natuur zal ALTIJD winnen, dat is onvermijdelijk.  De natuur vecht niet, zij triomfeert vanzelf. Laat ons haar omarmen. 

IVANA JOZIC dook in het groen. Masha Lucic (10 jaar) regisseerde en filmde. 


SYLVIA CAMARDA stuurt ons een verliefde bloeiend gedachte in volle verwachting van de geboorte van haar dochter.


STELLA HÖTTLER stuurt ons een dansende gedachte vanuit een grot in het hart van Zwitserland. 

CÉDRIC CHARRON en ANNBELLE CHAMBON stappen in de voetsporen van John Lennon en Yoko Ono in To enjoy nature. To bed out.
Of toch niet? Oordeel zelf!


ANTONY RIZZI werd verrast door een onweersbui in het zuiden van Italië. Hij genoot van de overvloedige regen.

CHIARA MONTEVERDE maakte een sensueel filmpje over haar fascinatie en haar liefde voor haar kamerplanten, Plantophilia. 

ANNABEL REID werd één met het water in een meer om de puurheid waaruit we ontstaan zijn te voelen… 

ANNABELLE CHAMBON en CÉDRIC CHARRON stuurden ons uit Bordeaux een choreografie met tractor, hond en twee bijzondere dansers: ENJOY NATURE sponsored by.

MATTEO SEDDA ging naar een park in Brussel en kwam terug met een tedere dansende gedachte.

IVANA JOZIC opende dit project op zondag 24 mei Masha Lucic zorgde voor de soundtrack.

 

 

Beelden


 
 
 


close